Vásárhelyi Pince

Megosztás

A Vásárhelyi Pince Monoron található, tradicionális borászcsaládok öröksége a szakma, a bor és a vele járó összes dolog szeretete. A pince tulajdonosának felmenői már generációkkal korábban szőlőbirtokosak voltak és művelték a területet. Ezek közé tartozott Völgykút, Lapos-Hegy, Tete, Forrás-dűlő.


 


Jómagam már kisgyermek koromban beletanultam a munkába és nem féltem megfogni a nehezebbik végét sem, pedig a szőlőbirtokon történő ténykedés nem pihentető jellegű. Aki permetezett, metszett vagy kapált már, az tudja.


 


A strázsahegyi öreg pince az örökségem volt, melyet miután újjáépítettem, büszkén és szívesen mutattam meg barátaimnak és üzleti partnereimnek.


A területet ebben az időben kézzel műveltem, de időközben – hála a gépész múltamnak – olyan birtokot sikerült kialakítani, ahol a fizikai munka egy részét már gépek helyettesítik. A hobbiból így lett egyben üzlet is, hiszen annyi bort állítok elő évente, amit már magam és a baráti köröm nem képes elfogyasztani, így kereskedelmi célokra is alkalmassá vált ennek a nehéz, de egyben szép foglalkozásnak a gyümölcse.


 


Két területen termelek, a nagyobbikon olaszrizling, cabernet savignon és pinot noir, a kisebbiken cserszegi fűszeres, pölöskei muskotály szőlők vannak telepítve.


 


A Vásárhelyi Pince a monori pincesor egységeként a Burgundi soron található. A pince előtt négy gépkocsit befogadó parkoló helyezkedik el, illetve terasz és lugas is várja a bort szerető embereket.


 


Akik nem csak elvitelre szeretnének palackozott bort vásárolni, hanem megpihennének, falatoznának is a borozgatás közben, lehetőségük van hidegtálak rendelésére, vendégváró falatkák fogyasztására. A pincét meg lehet látogatni, ez idő alatt a vendégek egy kis betekintést kaphatnak a múltba, a jelenbe, a borászat történetébe.


 


A pincelátogatások alkalmával 3 boros és 4 boros kóstolást kínálunk, melynek időtartama 30-40 perc.


Szeretettel várok minden vendéget és vásárlót a pincészetemben! További információért látogassák meg a honlapom – vasarhelyi-pince.hu – és keressenek fel ott megtalálható elérhetőségeimen, ha vásárolni vagy látogatni szeretnének.


 < Vissza