Megfázás ellen, természetesen

Megosztás

A tél közepén járunk, és ilyenkor igen gyakran fordulnak elő a megfázásos tünetek. Folyik az orrunk, kapar a torkunk, fáj a bőrünk, és előfordulhat hang-, és fényinger is. Ha lázunk, hőemelkedésünk van, az már egy komolyabb problémát jelenthet, mint egy átmeneti meghűlés.


Ha ez a dolog nem a súlyosabb vírusfertőzés következménye, akkor igyekszünk megoldani olyan természetes anyagokkal, melyek nem mérgezik a szervezetünket, nincsenek káros mellékhatásaik, és gyógyító erejüket az ősi természet gyökereiből merítik.


Ezekből a gyógymódokból szemezgetünk, és osztunk meg veletek egy párat, nem a teljesség igényével.


Mivel a nyáktermelés megnő ebben az időszakban, kerüljük azokat az ételeket, amelyek ezeket még jobban kiváltják. Ne fogyasszunk ilyenkor tejtermékeket, tojást, vagy abból készült ételeket, sült-, és vörös húsokat.


A friss ananászlé sokat segíthet a C-vitamin tartalma és nyákoldó hatása miatt.


Ugyanez mondható el a mézes citromos teáról, melynek egyik összetevője a vitaminról gondoskodik, a másik a köhögést csillapítja, a nyálkahártyát nyugtatja.


Mézes fokhagyma: Sok helyen leírták már előttünk is, hogy e két összetevő egyvelegének mennyire jótékony hatása van, és egyes esetekben kiválthatja a gyógyszerek szedését is. Egy-két gerezd fokhagymát lereszelünk, vagy átpasszírozunk, és mézzel keverve elfogyasztjuk. Naponta párszor megismételjük, és ha nincs nagy baj, néhány nap alatt kutya bajunk. De fogyaszthatjuk levesben és pirítóson is.


Gyömbértea:


A gyömbérbe vírusölő és gyulladáscsökkentő hatóanyagok garmada található, ezért ideális ezekben az időszakokban a fogyasztása. Reszeljünk vagy szeleteljünk fel gyömbért, öntsük le forró vízzel, majd miután hagytuk állni egy kicsit, fogyaszthatjuk akár az előző összetevőkkel is vegyesen, vagy önmagában is. Láz és fájdalomcsillapító hatása van, így az éjszakai zavartalan pihenést is elősegíti..


A citrusfélékben rengeteg a C -vitamin, és nem utolsósorban gyulladáscsökkentő antioxidáns anyagokkal van tele. Akár folyadékpótlásra, akár a tünetek enyhítésére egyarán alkalmazhatók. Nem kell fogyasztásukkal megvárni a betegséget, mert akkor már lehet hogy késő önmagában a gyümölcs. Próbáljuk megelőzni a bajt azzal, hogy naponta fogyasztunk belőlük, támogatva az immunrendszerünket a támadókkal szemben vívott harcban.


   1. További cikkek>>>


  2. Vissza a főoldalra>>>

  3.  

  4.  

< Vissza