Gyorsbüfék Miskolcon - hol és hogyan étkezzünk

Megosztás

Ebben a felgyorsult világban az egészséges étkezés igencsak háttérbe szorul. Hogy hogy van e két dolog kapcsolatban egymással? Nagyon egyszerű. Ahhoz, hogy egészségesen táplálkozzunk, nem csak idő kell, hogy ezeket az ételeket elkészítsük, hanem egy olyan előre megtervezett gasztronómiai menetrend, amit a legtöbben nem tudunk, vagy nem akarunk betartani. Természetesen ez nem teljesen igaz, hiszen ha több zöldséget, vagy egy-két gyümölcsöt elfogyasztunk naponta, már azzal is sokat tettünk egészségünk érdekében, és túl sok időnkbe nem kerül, hogy hozzájussunk.


 


Korán reggel rohanunk a munkába, jó esetben kutyafuttában bekapunk egy fél szelet kenyeret, vagy épp pár falatot az előző napi maradékból. Gyakorlatilag az egyik legfontosabb étkezést hagyjuk ki a nap folyamán, ami erőt, energiát adhat a testnek, léleknek az aznapi munkavégzés során. Jöhet az ebéd, amit egy gyorsbüfé, gyorsétterem biztosít legtöbbször számunkra, és ez akkor is igaz, ha az ételkiszállítást választjuk, és egy ételfutár hozza el nekünk a napi menüt.


 


Gyorsbüfé-hidegtál


 


A gyorsbüfék, gyorséttermek ma már gondot fordítanak az egészségesebb táplálkozásra is. Megtalálhatók a választékban a hidegtálak, melyek valódi és egészséges húsban gazdagok, köretként legtöbbször zöldségekkel szolgálják fel ezeket.


Sajttálak, gyümölcstálak, saláták, grillcsirke és más jellegű fehér húsok gazdagíthatják kínálatukat, melyek a mai kornak teljesen megfelelő reformételeknek titulálhatók.


 


Hidegtál


 


Ezek mellett persze még mindig viszik a prímet a gyorsbüfékben a „hagyományos” gyorsételek, a hot-dog, hamburger, pizza, gyros, előre elkészített egytálételek. A fiatal generáció „kedvenceivel” semmi baj nincs, ha kellően odafigyelünk a mennyiségre, és a fentebb említett kínálatot is szemügyre vesszük néha.


 


A gyorsbüféket és gyorséttermeket, gyorsételeket vétózók hírei, miszerint heti egy-két hamburger vagy hot-dog már az elhízáshoz vezet, enyhén szólva is sarkos kijelentés, és finoman fogalmazva is csúsztatás. Sokkal fontosabb a káros szenvedélyek elhagyása, a megfelelő minőségű és mennyiségű testmozgás, és a természetadta növények fogyasztása. Emellett nyugodtan bekaphat egy miskolci gyorsbüfében valami finomságot, nem kell érte hetekig vezekelnie. Fő a mértékletesség.


 


Hogy miért pont a miskolci gyorsbüfét említettük? Erre is egyszerű a válasz. Ezen az aloldalon a „gyorsbüfé Miskolc” kulcsszóra talál vendéglátó ipari egységeket városunkban. Nézzen szét, egyen náluk helyben, vagy rendeljen házhoz, hisz a szervezetnek mindig jobb egy falat boldogsághormon – jelenjen meg az akár hot-dog vagy hamburger képében – mint egy stresszel teli nap után lefekvéskor is üresen korgó gyomor.


 


 < Vissza